Toscakakku

04/11/2007 21:22
Osumia 42007
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 6)
HuonoinParas 
Toscakakku

Tämä on perinteinen toscakakku. Taikinasta riittää yhteen halkaisijaltaan noin 24-26 cm piirasvuokaan, tai kolmeen Brunon kartonkivuokaan, joita on kiva viedä tuliaisiksi ystäville.

Toscakakku 

Pohja:

2 munaa
1,5 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 rkl kermaa
100 g margariinia

Pinnalle:

75 g mantelilastuja
75 g margariinia
1 dl sokeria
1,5 rkl vehnäjauhoja
1,5rkl maitoa

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, lopuksi kerma ja sulatettu margariini.

Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. Paista pohjaa ensin 200 asteisen uunin alatasolla noin 15 minuuttia.

Sillä aikaa kun pohja kypsyy, tee kuorrute.

Mittaa kattilaan mantelilastut, margariini, sokeri, vehnäjauhot ja maito, kiehauta.

Levitä kuorrute osittain paistetun pohjan päälle ja jatka paistamista, kunnes pinta on saanut kauniin värin.

yhteistyössä

  • kariniemen