Kermainen uunilohi

29/09/2008 03:03
Osumia 60151
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 5)
HuonoinParas 
Kermainen uunilohi


Lohi on ollut viime aikoina taas hyvinkin edullista. Kun kilohinta liikkuu kolmesta viiteen euroon, kannattaa pitää kalapäivä jos toinenkin. Kalahan on tutkitusti terveellistä ja monen ruokapöydässä sitä on valitettavan harvoin.
Lohi on rasvainen kala ja siitä saa taatusti herkullista jo ihan vain pannulla paistaen. Mausteeksi riittää suola ja pippuri, mutta seuraksi käy eksoottisemmatkin mausteet.
Uunissa valmistettuna lohi syntyy helposti itsekseen.

Kermainen uunilohi n. 6 annosta

300 g Apetit Aurinkokasviksia
n. 1,2 kg lohifileetä
suolaa
Santa Marian Orange Pepper -mausteseosta
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 dl ruokakermaa
100 g Viola Kylmäsavulohi tuorejuustoa


Laita uunivuokaan Aurinkokasvikset.
Leikkaa lohifilee annospaloiksi ja nosta kasvisten päälle.
Mausta kala suolalla ja Orange Pepper -mausteseoksella.
Sekoita keskenään ruokakerma ja Kylmäsavulohi tuorejuusto.
Kaada seos vuokaan kalan päälle.
Kypsennä 175-200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.

Tarjoa seuraksi pariisinperunoita tai perunasosetta.
Koristele annos appelsiinilohkolla tai -viipaleella.

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Kariniemen