Texmex-voileipäkakku

11/11/2007 16:56
Osumia 32274
Käyttäjien arviot: 3/5 (arvioita yhteensä 1)
HuonoinParas 
Texmex-voileipäkakku

Harvoin ehdin testailemaan muiden ohjeita, mutta synttäritarjoiluja miettiessä istahdan hetkeksi alas ja kaivan esiin keittokirjoja tai lehtiä.

Uusimmassa Pirkka-lehdessä oli houkutteleva voileipäkakkuohje minun makuuni, sillä rakastan broileritäytteisiä tortilloja.

Tein kakun muuten tällä ohjeella, mutta muutin mallia hieman toisenlaiseksi, joten omassa kakussani oli 4 leipäviipaletta vähemmän.

Pirkan ohjeet ovat kokemukseni mukaan luotettavia, mutta nyt oli kyllä kostutusnesteen määrä päin metsiä. Tuo mainittu määrä riittää vain yhteen kostutuskerrokseen, eli todellinen määrä pitää kertoa neljällä!

Ohjeen mukaan annoksia kakusta tulee vain 6. En tiedä mitä tekijä on ajatellut. Ehkä näin jos tarjolla ei ole lisäksi yhtään mitään muuta. Meillä kakkua riitti 35:lle ja sitä jäikin.

Mutta täytyy sanoa, että se oli aivan mahdottoman hyvää, yksi parhaimmista voileipäkakuista jota olen koskaan tehnyt. Nerokas idea joltakin!

Laitan sulkuihin mitä itse käytin.

TexMex-voileipäkakku

36 palaa (noin 3 pkt) Pirkka-täysjyväpaahtoleipää  (Reilu paahtiksia 32 kpl)
 
Broileritäyte:
1 rs (450 g) maustamattomia broilerinfileesuikaleita
1-2 rkl öljyä
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tlk (320 g) Pirkka salsa mexicana -meksikolaiskastiketta
1 tlk (300 g) Pirkka-juustodippiä
 
Guacamoletäyte:
1/2 tlk (à 300 g) Pirkka-guacamoledippiä
1 punainen paprika
Kostutus:
1 1/2 dl vettä    (6 dl)
1/2 dl sitruunamehua  (2 dl limemehua)

Kuorrutus:

1/2 tlk (à 300 g) Pirkka-guacamoledippiä
150 g ranskankermaa

Koristeeksi:

1 keltainen parika
noin 200 g kirsikkatomaatteja
noin 10 cm pala kurkkua
10 mustaa oliivia
1/2 pieni sipuli
jääsalaattia tai persiljaa
Pirkka-juustomaissilastuja


Ruskista broilerisuikaleet öljyssä. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Hienonna lihat leikkuulaudalla. Sekoita joukkoon salsakastike ja juustodippi.

Kuutioi punainen paprika. Leikkaa leipäviipaleista reunat ohuelti pois. Suojaa tarjoiluvati voi- tai leivinpaperisuikaleilla. Lado vadille 9 leipäviipaletta: 3 rinnakkain ja 3 peräkkäin. Kostuta leivät sitruunavedellä. Levitä päälle puolet broileritäytteestä.

Lisää toinen leipäkerros ja kostuta. Levitä päälle guacamoledippiä ja ripottele pinnalle paprikakuutiot. Lisää kolmas leipäkerros. Kostuta ja täytä lopulla broileritäytteellä.4. Lado vielä neljäs leipäkerros ja kostuta pinta. Suojaa kakku tuorekelmulla ja foliolla. Pane päälle kevyt paino, esim. leikkuulauta. Nosta kakku kylmään ja anna kostua yön yli.5. Sekoita guacamoledippi ja ranskankerma. Levitä kuorrutus kakun reunoille ja pinnalle. Koristele pinta kuutioidulla paprikalla, lohkotuilla kirsikkatomaateilla, suikaloidulla kurkulla, oliiveilla, sipulirenkailla ja jääsalaatilla. Poista voipaperisuikaleet ja koristele reunat maissilastuilla.

TexMex-voileipäkakku

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker