Rapu-oliivipäällysteinen lohitorttu

04/11/2007 20:06
Osumia 4689
Käyttäjien arviot: 3/5 (arvioita yhteensä 1)
HuonoinParas 
Rapu-oliivipäällysteinen lohitorttu

Tästä tortusta tulee näyttävämmän näköinen, jos valmistat sen irtopohjavuoassa. Leikaa vuoan pohjalle leivinpaperi.

Rapu-oliivipäällysteinen lohitorttu

Pohja:
200g näkkileipää
2rkl silputtua tilliä
ripaus valko- tai mustapippuria
1dl maitoa
100g sulatettua margariinia

täyte:
400g ranskankermaa
8 liivatelehteä
0,5dl sitruunamehua
200g viipaloitua graavilohta TAI lämminsavulohta
0,5dl hienonnettua tilliä
1rkl sokeria
2tl sitruunapippuria
0,5tl suolaa
4dl kuohukermaa
Koristeeksi katkarapuja ja vihreitä paprikatäytteisiä oliiviviipaleita

Murenna näkkileivät pieneksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon tillisilppu, pippuri, maito ja rasvasula. Taputtele näkkileipäseos vuoan pohjalle. (Voit käyttää näkkileivän sijaan myös ruisleipää)

Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Purista vesi liivatteista ja liuota ne sitten kuumaan sitruunamehuun. Leikkaa kala pieniksi kuutioiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita ranskankerman joukkoon lohikuutiot, tillisilppu, mausteet ja haalea liivateseos. Lisää lopuksi kermavaahto. Kaada seos vuokaan ja tasoita pinta. Anna hyytyä kylmässä 6-7 tuntia tai seuraavaan päivään. Irrota torttu vuoasta ja siirrä tarjoiluastiaan. Koristele.

 

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: HK