Savulohirullakakku

19/10/2010 03:37
Osumia 17496
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 7)
HuonoinParas 
Savulohirullakakku


Leipäviikon herkku on savulohirullakakku, joka sopii myös arkiseen hetkeen, sillä sen valmistus on nopeaa ja helppoa.
Rullaksi valmistetut voileipäkakut ovat lisäksi perinteistä edullisempia valmistaa, sillä täyteaineksia kuluu huomattavasti vähemmän. Toimii myös erinomaisesti juhlahetkissä. Varaudu riittävällä määrällä kakkua, sillä suolaiset palat viedään käsistä!

Savulohirulla
n. 12 annosta

12 viipaletta Pågen Jättiranska tai muuta isoa paahtoleipäviipaletta

Kostutus: 3 dl kala-, tai kasvislientä

Täyte:
200 g creme fraichea
500 g lämminsavustettua lohta
Santa Maria wasabi & sesame mausteseosta
1/2-1 ruukkua tilliä hienonnettuna
(paprikaa) pieneksi kuutioituna

Pinnalle:
200 g katkaraputuorejuustoa
100 g creme fraichea
wasabi & sesame mausteseosta
100 g isoja katkarapuja
tilliä

viininsuolaheinää

Leikkaa leipäviipaleista reunat ja lado ne leivinpaperille neljä vieretysten ja kolme peräkkäin.
Kostuta kylmällä tai haalealla kala-, tai kasvisliemellä.

Sekoita creme fraiche, putsattu lämminsavulohi, mausteseos, tilli ja paprika tahnaksi.
Levitä se kostutettujen leipien pinnalle ja kääri rullalle. Kiedo rulla leivinpaperin sisään.
Nosta kylmään hetkeksi tai yön yli.

Siirrä rulla tarjoiluvadille. Sekoita katkaraputuorejuusto, creme fraiche ja mausteet tasaiseksi ja levitä rullakakun päälle ja reunoille.
Koristele katkaravuilla, tillillä ja esimerkiksi viininsuolaheinällä.

Juomasuositus:


Casillero del Diablo Chardonnay

Kuiva chileläinen valkoviini, hennon tamminen maku mukailee savulohen kanssa

Casillero del Diablo Chardonnay
Alko nro 008064
Hinta 9,99€

yhteistyössä

  • kariniemen