Voi-voi-voileipäkakku

16/11/2007 12:32
Osumia 31330
Käyttäjien arviot: 4/5 (arvioita yhteensä 5)
HuonoinParas 
Voi-voi-voileipäkakku


Voi-voi-voileipäkakku

Voi-voi-voileipäkakku

Täksi päiväksi mun piti tehdä hyydytetty lihakakku, jollaisia olen tehnyt aiemminkin, vakkarilukijat tietävätkin=)

Vetkuttelin koko päivän koristelun kanssa, mutta aloittelin hommat kolmelta, kun tiesin, että kakkuja haetaan viideltä.

Aloitin täytekakusta ja sainkin sen kunnialla jääkaappiin odottelemaan.

Seuraavaksi otin työn alle suolaisen version.....

Irroitin vuoan reunoja ja ....apua! Kakku alkoi valua...kuten kuvassa näkyy...Iski järjetön paniikki! Katselin kelloa, kakkua oltiin tulossa hakemaan tunnin päästä.....

Kiskoin kengät jalkaan ja kiiruhdin kauppaan, ostin pari pakettia Reilu-leipäviipaleita, purkin maitorahkaa ja 400 gramman purkin majoneesia.

Kotona kaavin hyydykekakun hyytymättömän täytteen toiseen kulhoon ja lisäsin joukkoon 250 grammaa maitorahkaa, jotta täytteestä tulisi paksumpi.

Tein ensimmäistä kertaa elämässäni voileipäkakun vain vaaleasta leivästä. Leikkasin leivistä reunat ja kostutin ne kerros kerrokselta lihaliemellä. Väliin laitoin edellä mainittua täytettä.

Kakun pituudeksi tuli 4 ja puoli leipäviipaletta, kerroksia laitoin neljä.

Kuorrutin kakun majoneesilla ja laitoin päälle ohuenohuita kinkkuleikkeleitä, sekä retiisiä, kurkkua, säilykemandariinia ja reunoille sinimailasen ituja.

Huh huokaus....tässä teille opiksi oma sähellykseni, jos teille sattuisi joskus samoin.

Jos jotakuta kiinnostaa, mistä kiikasti, voin kertoa senkin. Jauhoin kaksi maustekurkkua ja ison paprikan leikkurin terällä aivan hienoksi, jolloin niistä irtosi tietenkin nestettä. Ennen olen aina siivilöinyt nesteen pois ja vielä puristanut lusikkapesällä siivilässä kaiken ylimääräisen. Nyt kaadoin kaiken suoraan täytteeseen, jolloin liivatetta oli massaan nähden liian vähän.

Loppu hyvin, kaikki hyvin, kakku oli valmis tasan kello 5, joka oli alkuperäisesti sovittu aika =)

Kakun saajakaan ei ollut pahoillaan, sillä hän oli toivonutkin aluksi perinteistä voileipäkakkua, mutta ylipuhuin hänet kokeilemaan hyydykeversiota.  Näin siis tällä kertaa ;)

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Vogel