Hyydytetty lihakakku (kasvistäyte)

15/11/2007 17:09
Osumia 10744
Käyttäjien arviot: 4/5 (arvioita yhteensä 2)
HuonoinParas 
Hyydytetty lihakakku (kasvistäyte)




Hyydytetty lihakakku (kasvistäyte)

200g hapankorppuja tai näkkileipää murustettuna

75-100 g voita tai margariinia

täyte:
7 liivatelehteä
2 rkl sitruunamehua
1 (130g) maustekurkkua hienonnettuna
1 (150g) punainen paprika hienonnettuna
1 dl hienonnettua persiljaa
4 dl kuohukermaa vaahdotettuna
250 maitorahkaa
400 g raejuustoa
1 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
1-2 rkl sinappia

Pinnalle:
n. 300g pippurihärkä-leikkeleitä
kirsikkatomaatteja
kurkkua pieneksi kuutioituna
ituja
viinirypäleitä
vesikrassia

Jauha hapankorput/näkkileivät muruiksi, lisää sulatettu voi koneen käydessä. Kiinnitä irtopohjavuoan (halkasija n. 26cm) pohjalle leivinpaperi ja taputtele leipäseos tasaiseksi kerrokseksi vuoan pohjalle. Nosta kylmään kovettumaan. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia. Hienonna maustekurkku ja puhdistettu paprika aivan hienoksi. Hienonna persilja. Vatkaa kerma vaahdoksi. Puserra liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne kuumaan sitruunamehuun. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja sekoita liivateseos hyvin rahkan joukkoon.
Lisää maustekurkku, paprika, tilli, raejuusto ja kermavaahto sekä mausteet ja sekoita hyvin. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta ja nosta vuoka peitettynä kylmään hyytymään ainakin neljäksi tunniksi. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Koristele kakun pinta esimerkiksi pippurihärkä-leikkeleillä, kirsikkatomaateilla jne.

 

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Vogel