Sacherkakku

16/11/2007 12:25
Osumia 64925
Käyttäjien arviot: 5/5 (arvioita yhteensä 9)
HuonoinParas 
Sacherkakku

Sacherkakku on hieman vaativampi kakku valmistaa, mutta lopputulos palkitsee tekijänsä.

Tee kakku päivää tai paria ennen juhlia jääkaappiin!

Sacherkakku 

150 g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata
5 munanvalkuaista
1/2 dl tomusokeria
5 keltuaista
1 1/2 dl tomusokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Kostutus:

omenamehua 1-1 1/2 dl

Täyte:

Kiinteää aprikoosisosetta tai marmeladia (300 gramman purkki riittää koko kakulle, myös päälle ohut kerros)

Kuorrutus:

100g voita tai margariinia
150 g taloussuklaata
koristeeksi suklaamakeisia
kakun kanssa tarjottavaksi kermavaahtoa

Sulata rasva kattilassa, paloittele joukkoon suklaa ja anna sen sulaa välillä sekoittaen. Anna seoksen jäähtyä, muttei jähmettyä.
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon 1/2 dl siivilöityä tomusokeria ja jatka vatkaamista hetki.
Vatkaa keltuaiset ja 1 1/2 dl siivilöityä tomusokeria vaahdoksi.
Sekoita keltuais-sokerivaahtoon vielä juokseva suklaaseos sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilöiden. Lisää lopuksi valkuais-sokeriseos ja sekoita vain sen verran, että aineet tasoittuvat. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan, jonka halkaisija on 22-24cm.

Paista 175 asteessa uunin alatasolla 60-70 minuuttia.

Leikkaa kakku kolmeen osaan. Kostuta pohjat ja levitä väleihin aprikoosisosetta. Sulata rasva kattilassa miedolla lämmöllä, paloittele joukkoon suklaa ja sulata se koko ajan sekoittaen, kunnes seos on tasaista. Kaada jäähtynyt, mutta vielä juokseva kuorrutus kakun päälle ja reunoille.  Anna kakun maustua viileässä mielellään seuraavaan päivään. (Tarjoa kakun kanssa kermavaahtoa.)

 

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Pågen
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: HK