Sima (päivitetty)

22/04/2011 03:00
Osumia 10151
Käyttäjien arviot: 3/5 (arvioita yhteensä 1)
HuonoinParas 
Sima (päivitetty)



Resepti julkaistu alunperin 25.4.2006. Päivitetty 22.4.2011 (lisätty Voicen video)


Sima

8 l vettä
1/2 kg fariinisokeria
1/2 kg taloussokeria
2-3 sitruunaa
1/4 tl tuoretta hiivaa tai kuivahiivaa
rusinoita 

Kiehauta osa vedestä ja kaada sokerien päälle. Mikäli haluat tummempaa simaa, käytä pelkästään fariinisokeria (1 kg). Lisää loput vedestä sekä puristettu sitruunoiden mehu. Lisää haaleaan (noin 40 astetta) seokseen hiivaa. Pullota sima seuraavana päivänä. Lisää jokaiseen pulloon teelusikallinen sokeria ja muutama rusina.

Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia. Sima valmistuu viileässä noin viikossa, huoneenlämmössä noin kolmessa päivässä. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa. Kun rusinat nousevat pullossa pintaan, se on yleensä merkki siitä, että sima on valmista. 

Vinkki: Voit korvata osan fariinisokerista esimerkiksi muscovadosokerilla.

yhteistyössä

  • Yhteistyössä: Baby Fit
  • Yhteistyössä: HK
  • Yhteistyössä: Makuja
  • Yhteistyössä: Kariniemen
  • Yhteistyössä: Dr. Oetker
  • Yhteistyössä: Keski
  • Yhteistyössä: Vogel
  • Yhteistyössä: Pågen